Att skaffa Freja eID som lärare - Knowledgebase / Integrationer / Freja eID - Skolon Support

Att skaffa Freja eID som lärare

Authors list

För att kunna använda Freja eID som inloggningsmetod till Skolverkets provplattform måste du som lärare ha gjort följande:

1. Registrerat ett konto hos Freja eID
  2. Accepterat inbjudan till ditt organisations ID i Freja

Registrera ett konto hos Freja eID

Om du inte har ett konto hos Freja eID sedan innan, börjar du med att registrera det enligt följande:

1. Ladda ner appen Freja eID från Google Play eller Apple App Store.
  2. Registrera e-post och välj PIN
  3. Lägg till ID-handling och ta ID-foto med appen
  4. Följ instruktionerna för ID-kontroll

För en mer detaljerad beskrivning av hur du registrerar dig på Freja eID, se Frejas registreringsguide.

Organisations ID i Freja

Freja eID är en e-legitimation där det finns en möjlighet för en arbetsgivare, medlemsorganisation eller liknande att med ditt samtycke lägga till en e-legitimation kopplad till en specifik roll, exempelvis som anställd. I detta e-ID hanteras bara information som är kopplad till organisationen och du kan därmed på ett smidigt och säkert sätt skilja på din privata och din roll-baserade e-legitimation.

När du registrerat dig hos Freja kommer din skolhuvudman att skicka en inbjudan i mobilappen till ett organisations ID som blir specifikt för din skolhuvudman.

För mer information om organisations ID i Freja, se Frejas frågor och svar.

Helpful Unhelpful