Introduktion till Freja eID - Knowledgebase / Integrationer / Freja eID - Skolon Support

Introduktion till Freja eID

Authors list

Freja är en mobil e-legitimation som är en godkänd inloggningsmetod för lärare som ska genomföra digitala nationella prov. Om ni valt att logga in med Skolon till Skolverkets provplattform för digitala nationella prov finns möjligheten att använda Freja e-ID som mobil e-legitimation för lärare.

För att använda Freja eID måste din organisation beställa licenser, dessa kan enkelt beställas från Skolons bibliotek. När licenserna är beställda får en organisationsadminsitratör tillgång till ett eget gränssnitt Skolons synkportal som hanterar utdelning av licenser till de lärare som ska använda Freja eID.

För att komma igång med Freja eID och för att skicka inbjudningar till organisations ID för er personal behöver följande steg genomföras:

1. Beställ licenser från Skolons bibliotek.

2. Ladda ned appen Freja eID från Apple App Store eller Google Play

3. Bjud in berörd personal till er organisation via Skolons synkportal

4. Berörd personal godkänner inbjudan i sin Freja eID mobilapp

5. Bevaka inbjudningar från Skolons synkportal för att säkerställa att all personal har ett organisations ID i Freja.

Notera att steg 2 och 4 måste genomföras av varje enskild lärare som ska kunna logga in till Skolverkets provplattform. Artikeln "Att skaffa Freja eID som lärare" beskriver dessa steg och kan med fördel skickas ut direkt till berörd personal.

Mer information om Freja eID

Om du vill veta mer om vad Freja eID är besök denna sida.

Helpful Unhelpful