Skicka inbjudningar för organistaions ID - Knowledgebase / Integrationer / Freja eID - Skolon Support

Skicka inbjudningar för organistaions ID

Authors list

När ni har beställt Freja via Skolon får ni tillgång till "Freja eID" i Skolons synkportal där ni kan se och hantera:

- Alla era skolenheter
- Inbjudna lärare
- Accepterade inbjudningar

För att kunna konfigurera Freja eID och få tillgång till gränssnittet behöver din organisation ha gjort följande:

Skolon har byggt en integration med Freja vilket betyder att inbjudningar till organisations ID för din skolhuvudman skickas ut automatiskt från Freja efter att konfigurering gjorts i Skolonsplattformen i synkportalen.

Om samtliga lärare ska ha tillgång till Freja eID behöver ni inte göra några inställningar. Det räcker då med att slå på Freja för hela kommunen.

Om det är specifika personer som ska ha tillgång följer ni nedan steg.

1. I synkportalen går ni till Freja eID, klickar på er kommun och därefter på “Skolor”.

2. Gå in på varje skolenhet för att välja de användare som ska ha tillgång till Freja eID.

3. Bocka för de användare som ska ha tillgång till Freja eID. Användarna får därefter en inbjudan till ett organisations ID i sin Freja app.

Information till personal

Vi har sammanställt övergripande information om Freja eID och hur appen installeras, samt hur ett organisations ID fungerar. Artikeln "Att skaffa Freja eID som lärare" innehåller all information som lärare behöver ta del av för att komma igång med Freja eID. Artikeln kan med fördel delas direkt till er personal.

Helpful Unhelpful